Kevin Claeys wordt eliterenner zonder contract

Kevin Claeys (25) heeft onderdak voor volgend seizoen. De West-Vlaming moet wel een stapje terugzetten en keert als eliterenner zonder contract naar An Post-ChainReaction terug. Dat meldt Het Nieuwsblad op Zondag.

 

Na twee seizoenen bij Crelan-Euphony (vroeger Landbouwkrediet, red.) keert Kevin Claeys noodgedwongen naar An Post-ChainReaction terug. Door de financiële crisis houdt Crelan-Euphony er op het einde van het jaar immers mee op. Een heel pak renners kwam zonder ploeg te zitten. Zo ook Claeys, die vorig seizoen de Kustpijl en Ronde van Limburg op zijn palmares bijschreef.

 

An Post-ChainReaction kon de renner uit Houthulst evenwel geen profcontract aanbieden. Daardoor zal Claeys in 2014 als eliterenner zonder contract wedstrijden betwisten. Even leek hij op weg naar het nieuwe wielerproject van Bobbie Traksel, maar dat spatte door geldgebrek uiteen.

 

Kevin Claeys, die door een schouderblessure na een valpartij in de Antwerpse Havenpijl lange tijd buiten strijd was, vindt volgend jaar bij de Ierse formatie zijn landgenoten Wout Franssen en Laurent Van den Bak terug.

 

 

Foto: Marc Van Hecke

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Kevin CLAEYS