Nathan Van Hooydonck trekt naar BMC Development Team

Nathan Van Hooydonck zal volgend jaar  in de kleuren van de Zwitserse formatie BMC Development Team rijden. Dat vernam DirectVelo.be van ploegmanager Rik Verbrugghe. In zijn eerste jaar als belofte was Van Hooydonck actief bij de Amerikaanse continentale ploeg van Axel Merckx: het Bissell Development Team. Hij kon er van het grote werk proeven: hij stond aan de start van profkoersen als de Ronde van Alberta (2.1) en de USA Pro Challenge (2.HC). 
 
In 2013 toonde Van Hooydonck zich als junior bijzonder regelmatig op alle omlopen. Hij won de Keizer der Juniores en stond op het podium in Parijs-Roubaix voor junioren, la Philippe Gilbert Juniors, de Omloop der Vlaamse Gewesten en het BK tijdrijden. Ten slotte behaalde hij ook nog de vierde plaats in de Ronde van Vlaanderen voor junioren. 
 
Nathan is lid van een wielerfamilie. Zijn vader Gino was meerdere jaren prof. Zijn nonkel is Edwig Van Hooydonck, dubbele winnaar van de Ronde van Vlaanderen in 1989 en 1991. 
 
Rik Verbrugghe heeft meteen ook de transfer van twee andere talenten meegedeeld. Ook de Zwitserse kampioen tijdrijden bij de beloften Théry Schir (23) en Jesse Kerrison (20) verhuizen naar de opleidingsploeg van het BMC Racing Team.
 
 
Foto: © DR

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Théry SCHIR
Portrait de Nathan VAN HOOYDONCK