Ronde van Wallonië - Et. 4: de reacties

Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) schreef dinsdag de vierde rit van de Ronde van Wallonië (2.HC) op zijn naam. Na een rit van 179,5 kilometer tussen Herve en Borgworm versloeg hij Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick.Step) en Viachevslav Kuznetsov (Katusha) in de massaspurt. Gianni Meersman behoudt de gele trui. Lees hieronder de reacties van de smaakmakers bij www.directvelo.be.

Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise)
Winnaar van de vierde rit
"Het is ongelooflijk! De koers was vandaag echt lastig en daarom ben ik des te meer blij dat ik deze dag met een overwinning heb kunnen afronden. Je zou kunnen zeggen dat het een mirakel is dat ik Meersman geklopt heb, want hij is heel sterk. Ik win ook met slechts enkele centimeters voorsprong. Dit seizoen is redelijk uitzonderlijk. Het is al mijn derde seizoenszege. Zowel voor de ploeg als voor mezelf is het fantastisch."

Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick.Step)
2de in de vierde rit en leider in het algemeen klassement
"Vier ritten, vier keer tweede ... Ik ben misschien de beste, maar ik kan niet om de vaststelling heen dat ik nog niet gewonnen heb. Ik moet toch tevreden zijn dat ik de gele trui behoud. Mijn ploeg heeft nog eens bewezen dat hij sterk is. Andrew Fenn bijvoorbeeld was indrukwekkend. We zijn nooit in paniek geslagen en we hebben op alle hellingen gewoon tempo gereden. Het was ondanks alles een redelijk lastige dag, vooral door de regen. Er waren ook redelijk veel behoorlijk steile hellingen en dat is niet mijn ding. Ik denk dat er in de laatste hectometers een valpartij was. Ik heb aangezet op tweehonderd meter van de streep zonder om te kijken. Ik zat op kop, maar uiteindelijk kom ik enkele centimeters tekort voor de overwinning. Tom Van Asbroeck heb ik niet voelen komen. Hij heeft het goed aangepakt en ik ben geklopt. Ik moet tevreden zijn dat ik opnieuw meegespeeld heb voor de overwinning en dankzij mijn tweede plaats verstevig ik ook mijn leidersplaats. Ik heb vertrouwen voor morgen en ik zal weer op mijn ploegmaten kunnen rekenen."

Viacheslav Kusnetsov (Katusha)
3de in de vierde rit
"Ik had liever gewonnen, maar dat is koers. Derde is niet slecht. Mijn ploegmaten hebben me goed geholpen om me te positioneren. Ik was niet te ver van de overwinning, maar het is niet anders. Het was een lastige etappe met veel hellingen, maar Omega Pharma-Quick.Step heeft geen te hoog tempo opgelegd. Het peloton reed in een gelijkmatig tempo. Ze wilden echt een massaspurt. Natuurlijk was de eerste plaats beter geweest. Vandaag eindigde ik als derde. Morgen zal ik proberen beter te doen. Ik zal proberen te winnen, of het nu met een ontsnapping is of in de spurt. Ik houd van kleine hellingen, die liggen me altijd goed."

Kevin Van Melsen (Wanty-Groupe Gobert)
Leider in het bergklassement
"Het hoofddoel bij de start van de etappe was mee te zijn in de ontsnapping. De punten voor het bergklassement waren geen doel, maar ik heb ze gesprokkeld in de loop van de dag. Op die manier heb ik de witte trui kunnen pakken. Het is uiteraard een bijkomende beloning en ik zal alles doen om hem te behouden. Nadat het begin van de TRW de mist ingegaan was, moesten we de puntjes op de i zetten. Deze dag in de kopgroep was ook goed voor de ploeg en de sponsors. En wat mezelf betreft, ik heb me getoond op mijn wegen, voor mijn publiek en dat is altijd aangenaam. Morgen kunnen we nu op een betere manier vetrekken en we zullen proberen voluit de kaart van Björn Leukemans en van Thomas Degand te trekken."

Stijn Devolder (Trek Factory Racing)
Mee in de ontsnapping
"Dat ik ben meegesprongen in de ontsnapping, was vooral omdat ik me wilde testen en mijn conditie op punt wilde stellen. Ik mikte niet op het algemeen klassement, maar wie weet had de ontsnapping tot het einde kunnen standhouden. Eens we teruggepakt waren, heb ik meteen mijn inspanning stopgezet om niet te diep te gaan. Deze week zal zeker helpen om er in de komende afspraken te staan."

Maxime Anciaux (Wallonie-Bruxelles)
Mee in de ontsnapping
"Ik heb geprobeerd om met Devolder mee te gaan toen hij aanviel, maar het lukte niet. Toen de mannen van Movistar terugkwamen, heb ik geprobeerd om hen te volgen, want ze reden een beetje minder snel. Ik kon mee tot aan de helling in Hoei. Dan moest ik er opnieuw af. Het doel deze morgen was mee te zitten in de ontsnapping en de trui te tonen. Ik wilde ook bonificatieseconden sprokkelen, want als ik elke spurt had gewonnen en nog in het peloton was geëindigd, dan stond ik nu op de achtste plaats in het algemeen klassement. Het was echter te lastig op de Muur van Amay. Daar heb ik moeten lossen. Morgen wordt het doel opnieuw meegaan in een ontsnapping, want ik sta nu op twaalf minuten in de stand. Het einde van de wedstrijd afwachten in het peloton heeft geen zin. Ik moet opnieuw aanvallen. Het is belangrijk om me te tonen, want de baas van de ploeg is ook de baas van de TRW."

Reacties gesprokkeld door Renaud Collette, Stéphane Jacob en Maxime Segers.

Foto: Marc Van Hecke - www.sportfoto.be

 

Mots-clés