Sibrecht Pieters: « Ik ben een outsider »

Na zijn gedwongen opgave in de derde rit van de Ronde van Luik hoopt Sibrecht Pieters voor eigen volk in de Ronde van Vlaams-Brabant te kunnen schitteren. Een goede prestatie zou hem meteen ook de ontgoocheling van vorige week doen vergeten. Toen hij de Ronde van Luik moest verlaten, stond hij namelijk op de elfde plaats in het algemeen klassement op amper elf seconden van leider Mathieu Van der Poel. "Ik had goede benen in de Ronde van Luik. Helaas zat ik in de kopgroep toen de tweede etappe geannuleerd werd. En de volgende dag ben ik gevallen en moest ik opgeven. Dat was een zware klap voor de moraal", vertelt de 26-jarige renner van Team Ottignies-Perwez.

« DOOR TEGENSLAG GREEP IK IN 2012 NAAST DE EINDZEGE »

Zondag werd de eliterenner zonder contract uit Alsemberg gerustgesteld door het goede gevoel tijdens de profkermiskoers in Isières en nu denkt hij aan een ritzege voor eigen volk. "Ik ben heel gemotiveerd, net zoals de rest van de ploeg. Bovendien heb ik het voordeel dat ik het parcours ken. Jean-Michel Comminette is ook in grote vorm. Hij mikt eveneens op een ritzege en hij hoopt ook op een goede plaats in het algemeen klassement." Ook Sibrecht Pieters droomt stiekem van het algemeen klassement na zijn tweede plaats in de eindstand in 2012. "Ik was er dat jaar heel dicht bij, maar tegenslag hield me van de eindzege. Dit jaar hoop ik opnieuw een rol van betekenis te kunnen spelen. "

Het sterk geaccidenteerde parcours van de editie 2014 past uitstekend bij de kwaliteiten van de Vlaam-Brabander. In juni behaalde hij immers een mooie zesde plaats in Romsée-Stavelot-Romsée en een zeventiende plaats in de Ardense Pijl. "Velen onderschatten de moeilijkheidsgraad van het parcours. Het is natuurlijk de Ronde van Luik of de Ronde van Namen niet, maar je moet toch opletten dat je je niet kapotrijdt vanaf de eerste etappe. De beklimmingen in Vlaams-Brabant zijn minder lang dan in de Ardennen. Behalve in de etappe van Ottenburg zijn er ook niet echt lastige hellingen, maar de opeenvolging zal pijn doen aan de benen. "

« PROFITEREN VAN HET WERK VAN DE GROTE PLOEGEN »

Sibrecht Pieters zou in de komende Ronde van Vlaams-Brabant nog van een ander voordeel kunnen gebruikmaken. Als renner van Team Ottignies-Perwez maakt hij geen deel uit van een van de topploegen in deze rittenwedstrijd. "Het zal dus niet aan ons zijn om de wedstrijd te dragen. We kunnen profiteren van het werk van grote ploegen als Josan-ToWin en Lotto-Belisol U23. Ook al heb ik hier altijd goed gereden, ik kan mezelf niet in het rijtje van de favorieten plaatsen. Ik zou eerder zeggen dat ik een outsider ben, net zoals mijn ploeg", besluit de Vlaams-Brabander.

Foto: Carole Gotfroi

Vertaald door Klaas De Gruyter.
 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Sibrecht PIETERS