Jeff Peelaers: «Draag overwinning aan Kristof Goddaert op»

 

Zondag behaalde Jeff Peelaers in Hoogstraten zijn eerste overwinning van het seizoen. De 21-jarige renner die na het verdwijnen van Rock Werchter naar het Van der Vurst Development Team trok, draagt deze overwinning op aan Kristof Goddaert, die in het begin van het jaar overleed. www.directvelo.be sprak met Jeff Peelaers over zijn zege, over zijn ploeg en over zijn ambities voor Parijs-Roubaix.

Jeff, het was zondag een heel snelle wedstrijd. Hoe is hij juist verlopen?
Van bij de start waren er verschillende demarrages. Telkens kregen kleine groepjes een voorsprong van een tiental seconden, maar zeker niet meer. Ik heb me dan bewust wat ingehouden. Toen de finale in zicht kwam, posteerde ik me opnieuw bij de eerste twintig van het peloton. Niet veel later was het zo ver. Ik en mijn trainingspartner Mathias Kerkhofs reageerden op een aanval van enkele renners. Na luttele seconden ontstond er een ontsnapping met zes renners. We moesten toen nog vijf ronden afleggen. De eerste twee ronden hebben we er een verschroeiend tempo op nagehouden waardoor een renner de rol moest lossen. We hadden afgesproken om zeker tot de laatste kilometer te rijden omdat onze voorsprong niet groot was, constant rond de 25 seconden. In de laatste kilometer ging Mathias in de aanval en hij kreeg Jelle Cant mee. Enkele meters verder reed Jeroen Das het gat dicht met mij in zijn wiel. Bij het aansnijden van de laatste bocht was het nog een 800 meter, veel te ver om van daar al de spurt aan te gaan. Toch dacht Jelle Cant van daar al te moeten vertrekken en dat kwam mezelf natuurlijk perfect uit. Toen Jeroen Das zich op gang trok, ben ik meteen ook beginnen te spurten. Het was een zeer lange spurt man tegen man. Uiteindelijk trok ik aan het langste eind.

Wat betekent deze zege voor de komende wedstrijden?
Het is een hele opluchting voor mij. Ik wist dat mijn conditie goed was, want ik heb een sterke winter achter de rug. Ik heb niet veel stilgezeten en wat voortgebouwd op vorig seizoen en daar pluk ik nu de vruchten van. Nog nooit heb ik zo vroeg op het seizoen van een overwinning kunnen proeven. Mijn conditie kan alleen nog maar stijgen. Het doet me echt enorm veel deugd, ook om deze overwinning te kunnen opdragen aan Kristof Goddaert.

« Het doel is om te scoren in de Topcompetitie »

De Rock Werchterploeg heeft plaats geruimd voor het Van der Vurst Development Team. Wat is er veranderd in vergelijking met vorig jaar?

Het is een nieuwe ploeg, maar toch niet echt. Bijna heel de omkadering van Rock Werchter is mee overgestapt naar het Van der Vurst Development team. Er is niet veel verschil doordat je heel de omkadering al kent. Dat is natuurlijk wel een voordeel. Veel is er zeker niet veranderd, enkel een nieuwe tenue en nieuwe sponsors.

Je boekt de tweede zege van het seizoen voor de ploeg na Rutger Roelandts in Saint Leger. Wat vind je van de seizoenstart van je ploeg?
Mijn zege schept veel vertrouwen voor mezelf en voor de ploeg. In interclubwedstrijden is het nog niet zo goed geweest, buiten de prachtige derde plaats van Rutger Roelandts in Zepperen. Daar moeten we eerlijk en nuchter in blijven. Telkens de goede ontsnapping missen is geen goed teken. Zeker niet voor een Top Competitieploeg. De komende maand werken we weer een druk programma af. We moeten toch tonen dat we voor de ereplaatsen en winst kunnen meespelen.

Wat zijn de doelen van de ploeg voor de rest van dit seizoen en wie zijn kopmannen?
Met onze ploeg willen we toch voornamelijk scoren in de Top Competitie. Ook in alle andere wedstrijden moeten we kunnen meespelen. We hebben veel sterke renners. Iedereen uit de ploeg beschikt over de benen om mooie resultaten te behalen. We bekijken het nu wedstrijd per wedstrijd. Vooral mentaal moet het goed zitten.

« Mijn droomwedstrijd is en blijft Parijs-Roubaix »

Wat is je programma voor de komende weken en welke ambities koester je?

In het weekend staan er twee kermiskoersen op het programma om toch eens twee dagen achter elkaar te kunnen koersen, aangezien ik telkens een dag in het weekend moet werken. Daarna volgt het provinciaal kampioenschap tijdrijden waarop ik toch wel mijn zinnen heb gezet. Op 12 april start ik in de Omloop van de Braakman, een kasseiklassieker die me zeker moet liggen. Mijn droomwedstrijd is en blijft Parijs-Roubaix. Ik rijd zeer graag over kasseien. Nu ik eens de kans krijg om een kasseiklassieker te rijden, moet ik ze met twee handen grijpen.

Wat zijn je persoonlijke doelen in 2014?
Mijn doelen zijn heel eenvoudig; een goed en regelmatig seizoen rijden, elk weekend voor de ereplaatsen en winst kunnen meestrijden. Natuurlijk heb ik al de kampioenschappen aangestipt, maar dat zal elke renner wel gedaan hebben. Mijn teller staat nu al op een, wat ik nog nooit heb meegemaakt zo vroeg op het seizoen. Het is te hopen dat er nog enkele zeges bijkomen.

Welke wedstrijd wil je in de toekomst graag winnen?
Ik heb net al verteld dat ik zeer graag over kasseien rijd. Parijs-Roubaix blijft dus mijn droomwedstrijd, maar we moeten toch realistisch blijven, denk ik dan. Dit jaar is het BK een lastige wedstrijd die me zeker moet liggen. Ik zal mijn uiterste best doen om daar een sterke prestatie neer te zetten. Het is natuurlijk niet iedereen gegeven om een jaar in een Belgische trui te rijden.

Je bent 21. Is het je doel om ooit profrenner te worden?
Ik denk dat elke belofte renner ervan droomt, maar ik blijf realistisch. Als je ziet dat heel veel profrenners dit jaar een stap terug hebben moeten zetten, weet je dat de plaatsen aan de top heel duur zijn. Ik bekijk het stap voor stap. Ik hoop vanaf volgend seizoen telkens een stapje hoger te zetten richting de profs, maar dat kan je enkel door goede resultaten neer te zetten en hard te trainen.  

Foto: Alle rechten behouden

Vertaald door Klaas De Gruyter.

 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Jeff PEELAERS