Geldhof Jielker CyclingTeam bouwt aan wielerpiramide

Geldhof Jielker CyclingTeam heeft zijn tenue voor dit seizoen voorgesteld. De West-Vlaamse formatie vergrootte in het tussenseizoen gevoelig haar kern, waardoor het in 2014 maar liefst dertig renners onder contract. Daarnaast bouwt de ploeg aan eigen wielerpiramide.

 

Vorig jaar fungeerde Geldhof Jielker nog als cosponsor van de ploeg, maar dit jaar zorgt het bedrijf voor het grootste gedeelte van het budget. Daarnaast maakt het team werk van een eigen wielerpiramide. Naast een ploeg voor eliterenners zonder contract en beloften zal het Geldhof Jielker Cycling Team niet alleen een amateur- en mastersploeg op poten zetten, maar nam het ook de junioresploeg Tieltse Renners over. Vanuit dat team zouden in de toekomst jonge talenten naar de beloftencategorie kunnen doorstromen. Dit jaar wordt de juniorenkern door Igor Decraene (wereldkampioen tijdrijden bij de juniores, red.) aangevoerd.

 

Geldhof Jielker Cycling Team breidde in het tussenseizoen zijn kern gevoelig uit. De ploeg telt in 2014 een heel pak eerstejaarsjuniores, maar haalde met Joeri Calleeuw een klepper in huis. De ex-Belgisch kampioen bij de eliterenners zonder contract moet de jongeren bijstaan en samen met Thierry Declercq voor de overwinningen zorgen. De ploegleiding rekent dit seizoen op een twintigtal zeges.

 

Morgen wordt de ploeg, die zeker van deelname aan de Lotto Beker van België is, in CC De Steiger (Menen) aan het grote publiek voorgesteld. Eerder deze maand onthulde het team alvast zijn nieuwe tenue voor 2014. In tegenstelling tot het voorbije jaar werden vooral de verschillende vlakken op de trui anders ingekleurd en kiest voor een iets donkerder blauw.

 

 

Geldhof Jielker CyclingTeam 2014: Joeri Calleeuw, Thierry Declercq, Sven François, Dieter De Waele, Kenneth Vandewalle, Manuel De Naeghel, Mike Taillieu, Philip Vandaele, Pedro Schietgat, Royke Destatsbader, Laurens Poelman, Bjarne Vanderbeken, Robbe Vangheluwe, Jordy Vanmeenen, Enzo Demazure, Mathieu Moerman, Brent Ryckoort, Nils Bytebier, Tjorven Desplenter, Bright Vansteenkiste, Stijn De Vriese, Kevin Furnière, Stein Van Couter, Dylan Regelbrugge, Tom Vandenbussche, Diego Clarysse, Mathias van Oosthuyze, Simon Blondeel, Mathias Piper en Giorgio Derycke.

Mots-clés

En savoir plus