Twee voormalige toptalenten bij ILLI-Bikes Cycling Team

ILLI-Bikes Cycling Team heeft zijn selectie voor 2014 afgerond. De ploeg wordt op woensdag 12 februari in aanwezigheid van baanrenners Kenny De Ketele en Jasper De Buyst aan het grote publiek voorgesteld.

 

ILLI-Bikes Cycling Team heeft in het tussenseizoen zijn kern voor dit jaar stevig uitgebouwd. Zo keert Nick Mertens, na een jaartje bij Doltcini-Flanders, naar het oude nest terug. De Oost-Vlaming, die vorig jaar twee regionale wedstrijden won, werd in 2012 verrassend tweede op het Belgisch kampioenschap voor elite renners zonder contract in Wielsbeke. De bonkige sprinter gold als een toptalent bij de nieuwelingen en juniores, maar kon de grote doorbraak niet forceren.

 

Een andere opvallende naam in de kern van ILLI-Bikes Cycling Team is die van Jonathan Bellis. De Brit was drie seizoenen lang prof bij Team Saxo Bank, maar zijn opmars in het profpeloton werd al snel afgeremd. Na een scooterongeluk in 2009 werd Bellis een maand in kunsmatige coma gehouden. Sindsdien raakt hij niet meer op zijn oude niveau terug. Bellis stond vooral als een groot baantalent bekend, maar was na een lastige wedstrijd ook niet traag aan de meet.

 

ILLI-Bikes Cycling Team kiest voor grotendeels dezelfde outfit als vorig jaar. De ploeg neemt in 2014 aan alle manches van de Lotto Beker van België deel en is al zeker van deelname aan de Ronde van Vlaams-Brabant. Hieronder vindt u de volledige samenstelling van het team.

 

ILLI-Bikes Cycling Team 2014: Jonathan Bellis, Pieter Braekeveldt, Mario De Koker, Kenneth De Troyer (Terra Footwear-Bicycle Line), Guido Dreesen, Yenthell Huyghe, Ken Ilegems, Noah Jans (Edegem BC), Jake Kelly (Team Microgaming Isle of Man), Christian Kos, Nic Lembrechts, Jack McCulloch (NSW), Nick Mertens (Doltcini-Flanders), Roy Pieters, Davy Stessens, Niels Vaes, Dominick Van Guyse (Wielerteam Waasland), Eloy Van Meirvenne (Balen BC), Patrick Van Roosbroeck, Arne Van Roosbroeck (Balen BC) en David Vanhove.

Mots-clés

En savoir plus