Teamspirit op één voor Steeds Vooraan Kontich

Steeds Vooraan Kontich heeft haar selectie voor volgend seizoen bekend gemaakt. De Antwerpse formatie ziet drie talentvolle juniores uit eigen rang naar de beloften doorstromen.

 

In 2014 rekent Steeds Vooraan Kontich op een kern van 34 renners, waaronder acht met een amateurlicentie. Trots is de ploeg vooral op het feit dat voor het eerst sinds jaren nog eens drie eigen juniores naar de beloftencategorie doorstromen. Steeds Vooraan Kontich vindt het daarnaast belangrijk om ook atleten uit andere sporten de kans te geven op latere leeftijd van de wielersport te proeven. Daarnaast zullen drie renners uit Finland en één uit de Verenigde Staten periodiek voor het Antwerpse team uitkomen. Steeds Vooraan Kontich maakt al voor het seizoensbegin een opsplitsing tussen renners die interclubs zullen betwisten en renners die enkel interesse voor het regionale eendagswerk hebben.

 

Komend seizoen zal de ploeg een completer interclubprogramma afwerken. Naast een zevental manches van de Lotto Beker Van België komt Steeds Vooraan Kontich ook aan de start van vijftien andere interclubwedstrijden. Daarnaast staan vier rittenwedstrijden in eigen land, eentje in Frankrijk en één in Frans-Guyana op het programma.

 

Aangezien heel wat renners verder studeren, past Steeds Vooraan Kontich haar programma aan. Zo zijn de meeste interclubwedstrijden in de vakantieperiodes geconcentreerd en houdt de ploegleiding bij selecties rekening met de examenperiodes.

 

Afgelopen seizoen stonden nog tien sponsors op het truitje, in 2014 zullen dat er nog negen zijn. Omdat de resterende sponsors een extra duit in het zakje doen, kan Steeds Vooraan Kontich blijven doorgroeien en ziet de ploeg haar totale ledenaantal op 120 renners over alle categorieën heen staan.

 

Renner Valentijn Lauwers formuleert de doelstellingen voor volgend seizoen. “De rode draad door onze ambities is om elk jaar een groep te smeden waarin de teamspirit het van de drang om resultaten te behalen haalt. Renners die zich voor en na hun job of studies op de fiets afbeulen, willen voornamelijk plezier aan de sport beleven. Het is een hobby die door velen uiteraard fanatiek beoefend wordt en daarom is het voor ons zaak om een zo goed mogelijk evenwicht te vinden.”

 

Toch zal de ploeg zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. “Uiteraard kunnen plezier en goede prestaties hand in hand gaan: resultaten worden ook naar waarde geschat. Zo hadden we in 2012 vier overwinningen. We dachten dat het onmogelijk zou zijn, om dit jaar beter te doen. En kijk, buiten alle verwachtingen hebben we negen overwinningen behaald. Als we volgend seizoen opnieuw de strijd voor de overwinning kunnen aangaan en samen mooie momenten beleven, dan zal iedereen met een lach op het gezicht rondlopen”, besluit Lauwers.

 

Het eerste prille succes voor Steeds Vooraan Kontich is alvast een feit. Tijdens de eerste twee pistemeetings in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx (Gent) won Ken De Fauw aan de zijde van Iljo Keisse en Nicky Cocquyt tweemaal de ploegkoers.

 

Hieronder vindt u de volledige samenstelling van Steeds Vooraan Kontich.

 

Steeds Vooraan Kontich 2014: Brent Cools, Pauwel Verhulst, Wannes Van Driessche, Laurenz Roelants (DCM Youth Cycling Team), Mathias Mortiers, Bram Rombouts, Benny Verbeke, Kenny Verhulst, Leander Bertels, Werner Brosens (WAC Hoboken), Mathias D'hollander (FCP-Glascentra-Tops Antiek), Ken De Fauw, Sam Van De Mieroop, Steven Van Herck, Ruben Van Raepenbusch (WSV Artevelde), Mattias Leukemans (WAC Hoboken), Gerben Peersman, Valentijn Lauwers, Hans Pemen (WAC Hoboken), Bart De Schutter, Geoffrey Geysels, Mika Simola, Dries Evers (CT Force), Ken Smets, Eddy Van Acker, Omri Roden (Bicycle Depot), Mathias Dom, Jason Seymus, Peter Van Eyndhoven, Tom De Feyter, Jurgen Van Looy (Dijlespurters Mechelen), Sven Rombouts, Stefan Cooreman en Patrick Zwinnen.

 

 

Foto: Steeds Vooraan Kontich

Mots-clés

En savoir plus