Josan-To Win biedt Sys en Verraes onderdak

Klaas Sys en Benjamin Verraes zetten hun carrière bij Josan-To Win verder. Eerder berichtte DirectVélo al dat Jonathan Breyne een contract bij het team van ploegleider Willy Teirlinck getekend had.

 

Klaas Sys (27) zag begin dit jaar zijn droom in vervulling gaan, toen hij een profcontract bij Crelan-Euphony mocht tekenen. Na een seizoen in de kleuren van het Japanse Team Bridgestone Anchor kreeg hij in januari de kans om zich op het professionele continentale niveau te bewijzen. De West-Vlaamse klimmer wist, naast een vierde plaats in de profkoers van Sint-Niklaas, geen aansprekende resultaten op te tekenen. Toen Crelan-Euphony aankondigde de handdoek in de ring te werpen, stond ook Sys op straat.

 

Benjamin Verraes (26, foto) kreeg geen contractverlenging bij Accent Jobs-Wanty, dat volgend seizoen als Wanty-Groupe Gobert te zien zal zijn. Verraes moest net als Sys lang wachten om zijn profdroom waar te maken. Na amper één seizoen moet de geboren Menenaar alweer een stapje terug zetten. Nochtans bouwde hij dit jaar naamsbekendheid bij het Vlaamse publiek op. Niet alleen was Verraes in het tv-programma Iedereen Beroemd te zien, maar behaalde hij in de profkoers van Melle ook zijn allereerste profoverwinning. Bovendien maakte Verraes vaak deel van lange ontsnappingen in wedstrijden op Vlaamse bodem uit.

 

Josan-To Win, dat in 2014 zijn naam dus omdraait, versterkte zich eerder al met Dries De Bondt & Vincent De Roeck (Van Eyck Sport), Angelo De Clercq (Ovyta-Eijssen-Acrog), Niels Reynvoet & Jeroen Vrolijkx (Lotto-Belisol U23), Julien Van Den Brande (Avia-Crabbé), Ian Vansumere (T.Palm-Pôle Continental Wallon), Niels De Rooze (United CT), Fabio Polazzi (Wallonie-Bruxelles) en Jonathan Breyne (Crelan-Euphony). Het team ziet daarentegen wel Belgisch kampioen bij de eliterenners zonder contract en veelwinnaar Jérôme Baugnies naar Wanty-Groupe Gobert vertrekken.

 

 

Foto: Marc Van Hecke

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Klaas SYS
Portrait de Benjamin VERRAES