Wauters en Pardini laatste twee profs van Verandas Willems

Via een persbericht liet Verandas Willems weten dat het team klaar is met de recrutering voor 2014. Willem Wauters is de laatste aanwinst van de continentale ploeg. De profrenner bereikte een overeenkomst voor één seizoen. Olivier Pardini zag zijn profcontract met een jaar verlengd worden. Daarmee komt het totale aantal beroepsrenners van Verandas Willems voor volgend seizoen op zes.

De 24-jarige Willem Wauters maakt de overstap van Vacansoleil-DCM, de Nederlandse WorldTourploeg die uit het peloton verdwijnt. Als neoprof deed de Merelbekenaar in 2013 heel wat ervaring op. Hij debuteerde in de Tour Down Under in Australië en pas twee weken geleden sloot hij in de Ronde van Peking zijn seizoen af. Na de derde rit van de Ronde van Italië, van Sorrento naar Marina di Ascea, mocht hij de leiderstrui in het bergklassement aantrekken. Hij werd overigens 158ste in het algemeen klassement van de Giro. Als belofte reed Wauters bij Lotto-Belisol U23. De voorbije jaren won hij een etappe in de Vuelta a Madrid en een rit in de Triptyque Ardennais met aankomst in Saint-Hubert. Hij was ook al eens tweede in de GP van Zottegem (1.1).

Olivier Pardini zal ook in 2014 als prof koersen. De renner uit Haccourt liet zich in het afgelopen seizoen opmerken met een tweede plaats in de Grand Prix de la ville de Lillers (1.2), een zevende plaats in het algemeen klassement van de Ronde de l'Oise (2.2), een tiende plaats in de Gooikse Pijl (1.2) en een 20ste plaats in de Giro della Toscana (1.1). Hij behaalde ook toptienplaatsen in etappes van de Sibiu Tour (2.2), de Tour de Normandie (2.2) en de Flèche du Sud (2.2). In 2011 was Pardini eindwinnaar van de Topcompetitie.

Foto: Marc Van Hecke - www.sportfoto.be
 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Olivier PARDINI
Portrait de Willem WAUTERS