Team NetApp-Endura trekt Sam Bennett aan

De Amerikaanse wielerwebsite Velonation komt vandaag met het nieuws dat Sam Bennett (23) volgend jaar profrenner bij de procontinentale formatie Team NetApp-Endura wordt. De Ier vertrouwde enkele dagen geleden nog aan DirectVélo toe dat hij in het seizoen 2014 een stapje hogerop zou zetten.

 

Dit seizoen leerde het wielerpubliek de jonge Sam Bennett echt kennen. De renner van An Post-Chainreaction won afgelopen september een etappe in de prestigieuze Ronde van Groot-Brittannië. Daarenboven schreef hij de profkoers in Kortemark en twee ritten in de An Post Rad op zijn naam.

 

De sprinter, die op een dag op de Champs-Elysées hoopt zege te vieren, eindigde daarnaast als vierde in de Schaal Sels en de Kernen Omloop Echt-Susteren. Hij legde ook beslag op de zevende plaats in de Dutch Food Valley Classic en werd tiende in de Omloop van het Waasland. Die sterke prestaties leveren hem de titel ‘beste buitenlander’ in de Challenge DirectVélo op.

 

De ex-renner van La Pomme Marseille rijdt al een tijdje in België rond. In 2011 won hij in de kleuren van de Franse ploeg de GP Stad Geel. Het seizoen 2012 was een stukje minder geslaagd, maar niettemin sprintte hij zich op het Europees kampioenschap voor beloften naar de zevende plek.

 

Team NetApp-Endura, dat over een Duitse licentie beschikt, maakte vandaag eveneens bekend dat de Portugees Tiago Machado de ploeg in 2014 nog meer stootkracht in de grote rondes moet geven. 
 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Sam BENNETT