Giorgio Brambilla tekent bij Veranclassic-Doltcini

De Italiaan Giorgio Brambilla (25) versterkt volgend seizoen de rangen van Veranclassic-Doltcini. Hij verlaat het Zwitserse Atlas Personal-Jakroo voor de Belgische continentale formatie.

 

Na een Fransman, een Nederlander en enkele Belgen speurt Veranclassic-Doltcini nu ook de Italiaanse markt af. Giorgio Brambilla hoopt na een moeilijk seizoen in Zwitserse loondienst weer met de overwinning aan te knopen. De 25-jarige Brambilla werd in 2010 bij De Rosa-Stac Plastic prof. Als belofte eindigde hij tweemaal op het podium van Parijs-Roubaix U23 en verzamelde in eigen land ereplaatsen bij de vleet.

 

De renner uit Lecco leek in 2012 voor zijn grote doorbraak te staan. In de kleuren van Leopard-Trek Continental Team voegde hij de Dorpenomloop Rucphen aan zijn palmares toe. Bovendien werd hij achter een reeks Italiaanse topsprinters als Elia Viviani vierde in de  GP Costa degli Etruschi, spurtte zich op het einde van het seizoen naar een vijfde plek in de Münsterland Giro en eindigde hij als zesde in de Antwerpse Havenpijl.

 

Dit seizoen kon Brambilla niet bevestigen. Het programma van zijn ploeg Atlas Personal-Jakroo was niet op zijn maat. Desondanks werd hij derde in het eindklassement van Parijs-Arras en eindigde hij onlangs als vierde in de vlakke Ronde van China.

 

Veranclassic-Doltcini legde reeds negen nieuwe renners voor 2014 vast. Fabien Bacquet, Gilles Devillers, Serge Dewortelaer, Tom Goovaerts, Bram Nolten, Lewis Rigaux, Francesco Van Coppernolle, Frederiek Vandewiele en Yu Takenouchi lieten zich door het project van manager Geoffrey Coupé overtuigen.

 

 

Foto: Elisa Haumesser

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Giorgio BRAMBILLA