Ook Devillers naar Veranclassic-Doltcini

Nadat Veranclassic-Doltcini gisteren de komst van zes nieuwe renners aankondigde, raakte vandaag bekend dat ook Gilles Devillers (28) de ploeg komt versterken. De Waal verlaat Crelan-Euphony, dat er eind dit seizoen mee ophoudt.

 

Gilles Devillers zet dus noodgedwongen een stapje terug. Omdat de procontinentale formatie Crelan-Euphony uit het peloton verdwijnt, was de renner uit Gerpinnes naar een nieuw team op zoek. Veranclassic-Doltcini, de ploeg van manager Geoffrey Coupé,  biedt de Henegouwnaar nu onderdak.

 

2013 was voor Devillers een seizoen om snel te vergeten. Afgelopen vrijdag brak hij zijn rechtersleutelbeen na een valpartij in de Ronde van het Münsterland. Ook in 2012 stond de Waal een tijdlang met een sleutelbeenbreuk aan de kant. Die nieuwe blessure betekent voor Devillers meteen het einde van zijn koersjaar. Normaal gezien zou hij nog Binche-Chimay-Binche, de Ronde van de Vendée en Parijs-Bourges betwisten.

 

Devillers reed twee seizoenen voor Crelan-Euphony (voorheen Landbouwkrediet-Colnago, red.), nadat hij voordien de kleuren van onder andere R.A.G.T., Storez, Lotto-Bodysol en Wallonie-Bruxelles verdedigde. In 2010 brak hij volledig door met de eindoverwinning in de Ronde van Luik en winst in Romsée-Stavelot-Romsée. Dit seizoen kon Devillers de handen niet in de lucht steken. Zijn beste resultaten waren een zesde en negende plaats in de profkoersen van Sint-Niklaas, respectievelijk Houtem.

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Gilles DEVILLERS