Campenaerts, De Pauw, Rickaert en Vergaerde worden prof

Gisteren kon u op directvelo.com al lezen dat Edward Theuns (22) in 2014 zijn profdebuut maakt bij Topsport Vlaanderen-Baloise. Hij is echter niet de enige belofte die door de professionele continentale ploeg een tweejarig contract aangeboden krijgt. Ook Victor Campenaerts (21), Moreno De Pauw (22), Jonas Rickaert (19) en Otto Vergaerde (19) hebben een overeenkomst met Topsport Vlaanderen-Baloise bereikt. Campenaerts is een tijdrijder van wereldformaat. De Pauw, Rickaert en Vergaerde zijn beloftevolle pistiers.

Victor Campenaerts (foto) kroonde zich op 19 juli tot Europees kampioen tijdrijden in het Tsjechische Brno. Drie weken later veroverde de laatstejaarsbelofte van Lotto-Belisol U23 in Maldegem eveneens de Belgische titel in die discipline. Campenaerts won ook de nationale testtijdritten in Opoeteren, Borlo en Neerpelt, de chronorit in de GP Hauts de France, de ploegentijdrit van de Topcompetitie (samen met  Frederik Frison, Jef Van Meirhaeghe, Maarten Craeghs, Stef Van Zummeren en Niels Reynvoet) en de Duo Normand (samen met Jef Van Meirhaeghe). Op het WK tijdrijden was hij 8ste. In meerdere internationale wegwedstrijden behaalde de Antwerpenaar dichte ereplaatsen. Zo was hij 3de in de Tour de Moselle (2.2), 4de in de Vuelta a Madrid (2.2) en 8ste in de Antwerpse Havenpijl (1.2).

Moreno De Pauw (Rock Werchter) stapelde bij de jeugd de Belgische pistetitels op. In 2008 werd hij 2de op het WK omnium voor junioren en in 2011 3de op het EK omnium voor beloften. Vorig jaar maakte hij op het EK op de baan deel uit van het Belgische team dat brons veroverde in de ploegenachtervolging. Afgelopen winter behaalde hij de Belgische titel in het omnium, in de scratch en in de ploegkoers (aan de zijde van Nicky Cocquyt). De voorbije maanden deed De Pauw het ook goed op de weg. Hij won een rit in de An Post Ras en het Kampioenschap van het Waasland. De laatstejaarsbelofte uit Sint-Pauwels was eveneens 8ste in de Ronde van Oost-Vlaanderen en 9de in de Ronde van Vlaams-Brabant.

Jonas Rickaert (Ovyta-Eijssen-Acrog) etaleerde de voorbije jaren zowel op de weg als op de piste zijn grote talent. In 2010 pakte hij in Wielsbeke de Belgische wegtitel bij de tweedejaarsnieuwelingen. Vorig jaar veroverde hij samen met Otto Vergaerde zilver op het WK ploegkoers voor junioren en eindigde hij als 2de op het Europees omniumkampioenschap voor junioren. Op de Belgische baankampioenschappen veroverde hij meerdere titels. Bovendien was de Sint-Eloois-Vijvenaar op de weg de beste in onder meer een etappe van de Keizer der Junioren en in een rit en het eindklassement van La Coupe du Président de la Ville de Grudziadz, een Poolse rittenwedstrijd. Als belofte slaagde Rickaert er niet in een wegkoers te winnen. Hij behaalde wel meerdere ereplaatsen, onder meer een 2de plaats in de proloog van de Ronde van Oost-Vlaanderen en een 12de plaats in de Memorial Philippe Van Coningsloo.

Net als zijn goede vriend Jonas Rickaert kroonde Otto Vergaerde zich een keer tot Belgisch kampioen op de weg (in 2008 bij de laatstejaarsaspiranten) en heeft hij meerdere Belgische baantitels op zijn palmares staan. Samen met Rickaert maakte hij dit jaar zijn beloftendebuut bij Ovyta-Eijssen-Acrog. De Mellenaar behaalde in 2013 één overwinning op de weg. Op 6 april was hij de beste in een regionale wedstrijd in Ottergem. Daarnaast werd hij ook 9de in de Ronde van Oost-Vlaanderen en 9de in de profkermiskoers in Berlare.

Moreno De Pauw, Jonas Rickaert en Otto Vergaerde zijn momenteel met de Belgische selectie in de Eurometropool Tour (2.1) aan de slag.

Foto: http://supportersvrienden-dimitri-peyskens.skynetblogs.be
 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Victor CAMPENAERTS
Portrait de Moreno DE PAUW
Portrait de Jonas RICKAERT
Portrait de Otto VERGAERDE