Rennerskern DNCS/Pro 2012 CT krijgt vorm

De Brabantse ploeg DNCS/Pro 2012 Cycling Team bereidt volop het seizoen 2014 voor. Manager Patrick Tuerlinckx verlengde het contract van enkele renners en wil deze winter ook in het veldrijden uitpakken.

 

Aan Kenneth Van Compernolle de taak om het fluogele truitje van DNCS/Pro 2012 Cycling Team (ex-Melbotech en –Van Goethem, red.) door de modder te laten flitsen. De 25-jarige renner behoort wellicht tot de twintig beste Belgische veldrijders. Van Compernolle bewees met onder andere een bronzen medaille op het Europees kampioenschap veldrijden voor beloften dat hij uit het goede hout gesneden is. In 2010 kreeg de Beernemnaar een profcontract bij het toenmalige Sunweb-Revor aangeboden. Daar wist hij de grote doorbraak niet te forceren. Van Compernolle stapte naar Style & Concept over, maar daar werd hij vorige winter aan de deur gezet.

 

“Ik besef dat ik de voorbije winter allerminst goed gepresteerd heb”, vertelde Van Compernolle in maart van dit jaar, “maar dat was te wijten aan abnormale bloedwaarden. Ik volgde namelijk een bijzonder strikt dieet en dat allemaal op aanraden van de ploegtrainer.” De veldrijder wil nu als eliterenner zonder contract zijn carrière bij DNCS/Pro 2012 CT herlanceren.

 

Voor de wegploeg rekent Tuerlinckx volgend jaar nog altijd op de diensten van Johannes De Paepe, Gerrit Feytens, Tom Gaudaen, Jeffrey Mellemans, Seppe Van Den Broek en Sven Vercammen. Het team, dat aan de Topcompetitie mag deelnemen, verwelkomt bovendien de Italiaan Claudio Catania (Matrix Racing Team), Tom De Zwarte (Star Cycling Team) en Pieter Willems (Terra Footwear-Bicycle Line) als inkomende transfers. DNCS/2012 Pro CT heeft voor 2014 nog voor een klein tiental renners plaats.

 

 

Foto: DR
 

Mots-clés

En savoir plus