Ovyta-Eijssen-Acrog CT: continentaal of einde verhaal

Vorige week regende het slecht nieuws over het Belgische semiprofessionele wielrennen. Ventilair-Steria CT en Rock Werchter CT worden opgedoekt. Alsof dat nog niet genoeg was, blijkt ook de toekomst van Ovyta-Eijssen-Acrog CT onzeker te zijn. Op 15 september valt de beslissing: dan kondigt voorzitter Jef Robert de promotie naar het continentale niveau of het einde van de ploeg aan.

"Door de crisis heeft onze hoofdsponsor Ovyta zijn sponsoring tot een derde teruggebracht. Daardoor kunnen wij onder de huidige vorm niet verderwerken", legt voorzitter Jef Robert uit aan DirectVélo. "Er zijn wel twee kandidaat-sponsors die in ons verhaal willen meestappen op voorwaarde dat we een continentaal team worden. Zo kunnen ze meer publiciteit genereren. Om een continentale ploeg op poten te kunnen zetten in 2014, moesten we voor 1 september 4 500 euro taks betalen aan de KBWB en dat bedrag hebben we neergeteld."
"Het probleem is dat we nog niet helemaal rond zijn. Daardoor vallen we momenteel een beetje tussen wal en schip. We kunnen nog geen renners vastleggen, hoewel we al veel kandidaturen ontvingen. Tegen 15 september zou alles in orde moeten komen. Is het sponsorbudget dan sluitend, dan komt er een continentaal team bij in België."
Er deden geruchten de ronde dat Ovyta-Eijssen-Acrog CT zou samensmelten met Rock Werchter CT, dat met zekerheid uit het peloton verdwijnt. "Herman Schueremans en ik zijn on speaking terms. Hij heeft een voorstel ontvangen, maar op dit ogenblik is die piste geen optie."
Jef Robert is ook voorzitter van Balen Bicycle Club, maar het voortbestaan van die topjeugdploeg, waarvan onder meer Belgisch juniorenkampioen Jenthe Biermans deel uitmaakt, is verzekerd. "Balen BC heeft voldoende sponsorinkomsten voor de komende vijf jaar."

Foto : Mario Varreware - www.cycling-pics.be

 

Mots-clés

En savoir plus