Meerdere transfers bij EFC-Omega Pharma-Quick.Step

De ploeg EFC-Omega Pharma-Quick.Step is dezer dagen bijzonder actief op de transfermarkt. Meerdere renners maken de overstap naar de ploeg van Michel Pollentier, waar ze Wim Feys en Benny Engels als ploegleiders vinden.

 

Nadat ze eerder deze zomer twee talentvolle juniores (Edward Planckaert en Piet Allegaert, red.) aantrok, voegt de ploeg – die momenteel vierde in de ploegenstand van de Challenge DirectVélo België staat – nu nog eens vijf jonge renners aan haar selectie voor volgend seizoen toe.

 

Bert Van Lerberghe (20) is een onmiddellijke versterking voor de ploeg. De sprinter, die overkomt van Ventilair-Steria, toont al drie jaren lang zijn talent bij de beloften. De Waregemnaar won dit seizoen een kermiskoers in Lichtervelde, maar liet zich vooral opmerken met een tweede plaats in het eindklassement van de Ronde van Oost-Vlaanderen en een zevende plek in de profkoers van Puivelde. Daarnaast eindigde hij zowel in de Triptyque des Monts et Châteaux als in de Grote Prijs van Nogent als tiende. Voegen we daar zijn talrijke ereplaatsen in regionale wedstrijden en prestigieuze koersen als de Tour du Loir-et-Cher, de Boucles de la Mayenne en de Ronde van Vlaams-Brabant aan toe, dan is het niet verwonderlijk dat Van Lerberghe momenteel 19ste in de Challenge DirectVélo staat. In het beloftenklassement vinden we hem zelfs op een 8ste plek terug.

 

Christophe Noppe (18) verlaat Morgan Blue, de ploeg van Thierry De Groote. De renner uit Ieper eindigde als eerstejaarsbelofte 9de in de Tweedaagse van de Gaverstreek en 21ste in Gullegem Koerse. Bovendien hees hij zich meermaals in de top tien van etappes in de Ronde van Luik, de Triptyque Ardennais en de Ronde van Oost-Vlaanderen.

 

Otto Vergaerde (19) reed dit seizoen in de kleuren van Ovyta-Eijssen-Acrog. De Gentenaar finishte onlangs als negende in de Ronde van Oost-Vlaanderen. Daarenboven won hij de regionale wedstrijd in Ottergem.

 

Davy Gunst (18) zal volgend jaar zijn beloftendebuut bij EFC-Omega Pharma-Quick.Step maken. De Nederlander won dit jaar de eerste rit in de Ronde des Vallées voor juniores. In de Ronde van Oostenrijk voor juniores werd hij zesde in het eindklassement.

 

Brent Luyckx (18) zal in 2014 eveneens als eerstejaarsbelofte het truitje van EFC-Omega Pharma-Quick.Step aantrekken. Dit seizoen schreef hij op indrukwekkende wijze de Driedaagse van Axel op zijn naam: hij bleef daar een contigent Denen voor. Luyckx werd eveneens Antwerps kampioen tijdrijden. De renner uit het Avia Crabbé Cycling Team eindigde daarnaast als 8ste in de Trofeo Karlsberg en als 9de in de GP Général Patton, twee gerenommeerde juniorenwedstrijden.

 

Foto : Pol Demeyere Pomer
 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Davy GUNST
Portrait de Brent LUYCKX
Portrait de Christophe NOPPE
Portrait de Bert VAN LERBERGHE
Portrait de Otto VERGAERDE